Известие

Collapse
No announcement yet.

Ксенон проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ксенон проблем

От няколко седмици на сам като превключвам къси-дълги и ксенона ми изгасва. Понякога левия, понякога десния. Меря акомулатора 12,5 волта. Меря на входа на ксенона 9,5 волта. Викам ще слагам реленца. Сложих ги. Пуснах кабел директно от акомулатора, но на управлението на релето останаха 9-те волта и пак изключват релетата.

Може ли някой да измери при него на късите колко волта идва. Не знам от къде идва този спад на напрежението. Мислех, че допълнителните реленца няма да изключват, но....
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Малко не разбрах къде е 9 волта?
    При мен на фара има пад 0.2-0.3 волта спрямо зарядното напрежение.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

При мен на фара идват 9,5 волта. От там захранвам ксенона. Сега от там захранвам вече новот реле, а на ксенонва подавам директно от акомулатора. Но пак изключва. Ключа прекъсва за момент веригата към късите когато превключвам на дълги. При светкавица нямам такъв порблем. Мислех, че релето ще удържи този спад/прекъсване, но не го удържа.

И ксенона ми трепери постояно. Като свети и трепти.

Comment

ако верон са ти 9 волта след релетата начи нищо не си направил
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          От няколко седмици на сам като превключвам къси-дълги и ксенона ми изгасва. Понякога левия, понякога десния. Меря акомулатора 12,5 волта. Меря на входа на ксенона 9,5 волта. Викам ще слагам реленца. Сложих ги. Пуснах кабел директно от акомулатора, но на управлението на релето останаха 9-те волта и пак изключват релетата.

Може ли някой да измери при него на късите колко волта идва. Не знам от къде идва този спад на напрежението. Мислех, че допълнителните реленца няма да изключват, но....
          Виж нагорял контакт (повишено съпротивление и от там пад на напрежение) - или превключвателя на кормилото или релето зад жабката (но неговите контакти май няма как да се видят) - релето е средното. Значи ако измериш на неговия куплунг напреженията , ще резбереш дали причината е до него , или пък след него.
          Добре е като мериш какво има на входа на управлението на ксенона, самото жици да са изключени от управлението и да мериш директно на жиците.
          Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            ако верон са ти 9 волта след релетата начи нищо не си направил
            След релето са си 12. На входа на релето са 9.

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
            Виж нагорял контакт (повишено съпротивление и от там пад на напрежение) - или превключвателя на кормилото или релето зад жабката (но неговите контакти май няма как да се видят) - релето е средното. Значи ако измериш на неговия куплунг напреженията , ще резбереш дали причината е до него , или пък след него.
            Добре е като мериш какво има на входа на управлението на ксенона, самото жици да са изключени от управлението и да мериш директно на жиците.
            Най-вероятно ключа е нагорял, защото като го бутна бавно фаровете изгасват и като го добутна до край чак тогава цъква релето в жабката. Просто исках с новото реле да избегна това прекъсване. Мислехм, че няма да реагира релето чак толкова на прекъсването, но явно му идва много.

Comment

1

колега,вземи от някои познат баластите и пробваи,ако не го прави значи баласти са дефектни

Comment

Първоначално публикувано от asoto Покажи съобщение
                колега,вземи от някои познат баластите и пробваи,ако не го прави значи баласти са дефектни
                Е хубаво ама и двата ли? Не е от баластите, защото аз чувам как релето изключва.

Comment

Най-вероятно ключа е нагорял
                  Нагорял едва ли. Щом има релета оригинално за фаровете. Може да е мръсен или износен просто...
                  А за 9-те волта- провери релетата на фаровете все пак.
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Според мен проблема е в ключа,на стария служебен бус Ивеко имахме подобен проблем,и се оказа от лостчетоТва с трептенето го имаше и при мен,като бяха нови крушките,след 1 месец изчезна
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

След релето са си 12. На входа на релето са 9.

Най-вероятно ключа е нагорял, защото като го бутна бавно фаровете изгасват и като го добутна до край чак тогава цъква релето в жабката. Просто исках с новото реле да избегна това прекъсване. Мислехм, че няма да реагира релето чак толкова на прекъсването, но явно му идва много.
                      Сега като се замисля ми се струва че по вероятно ти е нагоряло релето, защото когато е само на къси тока минава през нормално затворения му контак, а той по мое мненине е по слабия
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Ще трябва да разглобя малко нещата и да измеря къде е прекъсването. А иначе ключа ми е малко разхалакан м/у другото. Отдавна му се каня да го сменя. Само да се окаже, че е от него.

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Според мен проблема е в ключа,на стария служебен бус Ивеко имахме подобен проблем,и се оказа от лостчетоТва с трептенето го имаше и при мен,като бяха нови крушките,след 1 месец изчезна
                        Да ама моите крушки са на половин година. По скоро баластите са смотани.

П.С. Ксенона ми е този: http://www.hid.bg/product_info.php?c...2af2dfa7a9f65b

Comment

Така... Не знам как при алфите, но при фиатите (при мен Браво) проблемът е следният.

Когато се получава така, значи инсталацията е стара, т.е. преди 2000 година. В такъв случай се преправя към тази от колите след тази година. При мен един колега от фиат форума ми го оправи този проблем. Има и тема по въпроса. Позволявам си да пусна и лунк към нея. Може да свърши работа! Успех!

ЦЪК
                          Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от svetkos_ Покажи съобщение
                            Така... Не знам как при алфите, но при фиатите (при мен Браво) проблемът е следният.

Когато се получава така, значи инсталацията е стара, т.е. преди 2000 година. В такъв случай се преправя към тази от колите след тази година. При мен един колега от фиат форума ми го оправи този проблем. Има и тема по въпроса. Позволявам си да пусна и лунк към нея. Може да свърши работа! Успех!

ЦЪК
                            При алфата и късите и дългите си имат собствено реле.

Comment

При мене пък като смених баласта с нов започна да трепти светлината.
                              Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Working...
                              X